Hej världen!

Image

FREDRIKA EK
1000 dagar på rull

Fredrika Eks medryckande projekt The Bike Ramble har följts av tusentals människor runt om i världen. Det är närmare 5000 mil sedan Fredrika Ek trampade iväg på sin soloexpedition jorden runt. En resa genom 50-gradig turkmenisk ökenhetta över köldbitna tibetanska bergspass 5 000 meter över 

Image
Input your text here! The text element is intended for longform copy that could potentially include multiple paragraphs.
 
 
Image

NORDIC BUSHCRAFT – JOHAN FORSBERG

Jag har i över 10 år undervisat människor från hela världen i Bushcraft. Bushcraft för mig är att kunna klara mig av vad naturen har att ge och vara mer självförsörjande i naturen. Att med hjälp av kniv och yxa tillverka delar av min utrustning och att även skapa elden som har en central roll. Med mer kunskap i Bushcraft har Johan blivit mer av en deltagare än en betraktare i naturen. Läs mer om Nordic Bushcraft här:

Eld från stenålder till nutid
Följ med på en tidsresa i eldens tecken och lär dig hur man gjort upp från stenåldern fram till nutid. Elden har alltid varit lika viktig för överlevnaden som för att samlas kring. Detta gäller även idag i när vi är ute i naturen, nu får du chansen att lära dig mer om elden. Hur du kan starta den med olika metoder men även ur man eldar säkert och alltid lyckas med att starta elden.

Kniv och yxa
Kniven och yxan är de mest värdefulla verktyg som du kan ta med dig ut i skogen, med dessa kan du skapa det du behöver och även se till att du får ved till elden. Du får lära dig hur du väljer rätt kniv och yxa och hur du vårdar dem och håller dem skärpta. Du får lär dig tekniker hur du kan hantera dem säkert och effektivt.

Image

ANNELIE POMPE

Både högt och djupt Annelie Pompe är en sällsynt allsidig äventyrare som bestigit Mount Everest så väl som slagit världsrekord i fridykning, 126 meter. Därmed är hon världens högsta och djupaste människa. Anneli sysslar även med andra äventyrssporter som mountainbike, klippklättring, traillöpning och paddling. Hon har också tickat av Seven Summits och skrivit ett par böcker. Annelie är starkt engagerad för miljö och hållbarhet och en ofta anlitat yogainstruktör. Annelie utnämndes nyligen till Europas bästa outdoorbloggare. Läs mer om Annelie här:

Vart ska jag?

Image

Hur bor jag på UTEHELG?

Image

Vad kostar biljetter?

Titta på senaste filmen!