Image
Image
Image
Image

Här kan du hitta de vanligaste frågorna och svaren gällande UTEHELG. Om du har övriga frågor är du välkommen att maila sanna.friborg@egmont.se


Vad är UTEHELG? 
UTEHELG en friluftsfestival som arrangeras av tidningen Utemagasinet. Eventet håller till på Skeviks Gård på Värmdö, 20 minuter från centrala Stockholm.

När är UTEHELG?
UTEHELG arrangeras för tredje gången. Datum för 2020 är 4-6 september.

Hur hittar man till UTEHELG?
Du kan åka kommunalt med buss från Slussen eller ta dig enkelt med bil. Det finns också cykelbana hela vägen från Stockholm. Så här hittar du hit

Hur ser öppettiderna ut?
Fredag 4 september kl 10.00-18.00
Lördag 5 september kl 9.00-18.00
Söndag 6 september kl 9.00- 16.00
Kvällsprogram fredag och lördag 17-00

Hur köper man biljetter till UTEHELG?
Du köper dina biljetter här . Det finns tre biljettkategorier. Utepass tredagars, Utepass endagars och Utehäng. 

Vad kostar UTEHELGS- biljetterna?
Utepass tredagars 895 kr (295)
Utepass endagars 495 kr (195)
Utehäng 195 kr(95)
Barn under 8 år har fri entré
Ungdom fyllda 8-17 har reducerad entré

Armband som biljett!
När du kommer till UTEHELG byter du ut din bekräftelse mot ett armband. Armbandet har olika färg beroende på biljettyp. Du måste alltid ha ditt armband på dig under vistelsen i UTEHELGs-området.

Hur bokar man aktiviteter på UTEHELG?
Onsdag 26 augusti kommer vi skicka ut en bokningslänk till alla som köpt relevant biljettkategori. Bokningar/avbokningar sker på webben. Drop-in platser kan finnas på plats men vi rekommenderar att du gjort större delen av dina bokingar på webben.

Hur många aktiviteter får man boka?
Vi har ingen gräns för hur många aktiviteter du får boka. Däremot så vill vi inte att du bokar dig på samma aktivitet flera gånger. Vår rekommendation är att du bokar en till två aktiviteter per dag. En på förmiddagen och en på eftermiddagen. Där i mellan finns massor att göra som inte behöver bokas. Kvällsprogrammet är för alla  biljettkategorier och behöver inte bokas. Försök att INTE överboka dig så du hinner njuta av att bara vara i en härlig miljö. 

Vad är rekommenderad ålder på UTEHELG?
UTEHELGs aktiviteter vänder sig till alla från 8 år och uppåt. Vi försöker att se till att det finns olika svårighetsgrader på de aktiviteter vi erbjuder.

Hur bor man på UTEHELG?
Du bokar ditt boende direk med Skeviks Gård här
Du kan välja mellan att tälta eller bo på hotellet.

Vad äter man på UTEHELG?
Skeviks Gård erbjuder mot kostnad mat i sin restaurang och i UTEHELGS tentipi vid stranden. Du kan också laga din egen mat eller grilla vid campingplatsen. Du tar med de redskap du själv behöver för din matlagning. Grill finns på anvisad plats. Inga egna eldar får angöras på Skeviks Gårds område.

Kan man diska på campingen? 
Ja, enklare faciliteter som rinnande, kallt vatten och diskbänk finns vid campingplatsen.

Var finns det toaletter?
Dagtid finns toaletter runt om i Skeviks Gårds lokaler, samt bajamajor vid campingplatsen. Nattetid är det enbart bajamajorna som gäller för campare.

Vad har man för kläder på UTEHELG?
Eventet är utomhus och du klär dig efter väder. Ta gärna med badkläder och glöm inte bort solskydd!

Vad har man för utrustning med sig till UTEHELG?
För det flesta aktiviteter finns all utrustning att låna. Läs noga under vardera aktivitets beskrivning om vad du behöver ta med dig själv. Du ansvarar själv för att ha kläder och skor som passar för aktiviteten. 

Alkoholregler på UTEHELG!
Egen medhavd alkohol får ej förtäras på eventområdet. Skeviks Gård har fullständiga rättigheter och säljer dryck med eller utan alkohol i restaurang, Tentipi och vid badtunnor.

Fotografering på UTEHELG!
Utemagasinet har filmare och fotograf på plats. Materialet används i Utemagasinets och våra partners kanaler. Om du absolut inte vill vara med på foto eller film så berättar du det för oss på plats. Vi vill gärna att du fotar och filmar din vistelse på UTEHELG.
Använd gärna #utehelg2020 #utemagasinet om du gör inlägg på sociala medier.

Om det händer en olycka!
Vid akut olycka så ringer vi alltid 112. Vid mindre olyckor vänder du dig till vår sjukvårdare som är stationerad vid Tentipin vid stranden.