Image

Föreläsning med Serkan Günes

Fotografen Serkan Günes älskar årstiderna. När han på vinst och förlust flyttade 130 mil från Stockholm till Gällivare var det just naturen och de distinkta årstidsskiftningarna han ville åt. Under bildvisningen får vi se resultatet av Serkans första år i Lappland och lyssna till de utmaningar som han mött där – inte bara de fotografiska utmaningarna, utan också hur någon som aldrig stått på ett par skidor plötsligt befinner sig mitt ute på en myr på ett par slitna Vita blixten i meterdjup snö…

Välkommen att inspireras till bättre bilder!

Image

Anders föreläser och jobbar för att det naturliga åter skall bli och vara det normala och via föreläsningen / utbildningen ”Släpp Foten Fri” personifierars dessa begrepp.  Anders engagemang för den mänskliga foten, rörelse och vikten av att våga prata och visa känslor inspirerar och utvecklar mängder av människor och därmed också företag. Anders utgår från ett evolutionärt synsätt och ger sin synvinkel på många av de utmaningar och frågor den moderna människan idag står inför och grubblar, inom både livet och inte minst inom löpning. Många upplever att det finns ”ett före och ett efter” föreläsningen!

Fot/Löpclinic “workshop” 

Löpsteget är en ingrediens i nästan alla sporter. För ett naturligt, hållbart och effektivt löpsteg krävs enligt mig en naturlig och funktionell fot, spänst och kroppsförståelse…då kommer löptekniken naturligt!

Att kunna springa är medfött och har varit en avgörande kompetens för vår arts utveckling och överlevnad här på jorden. anordstrom.com pratar alltså inte om de senaste årens träning/löparboom. Nej, vi pratar om vad kompetensen löpning egentligen innebär och vad en naturlig fot är för oss människor.

Glöm produkter och prylar. Skall du utvecklas och kunna leva, träna och tävla utan smärtor och skador så måste din fot vara naturligt funktionell och återfå din egen kroppsförståelse som idag väldigt ofta är mycket liten.

Under denna clinic för ni möjligheten att testa grundläggande löpteknik och inte minst går vi praktiskt igenom fotens naturliga form, styrka och din neurologiska kontakt. 

Image
Föreläsningen handlar om hur han har lyckats få Plogga till att bli en ny hälso- och miljötrend och ett Nyord.

Om Plogga
Framförallt handlar Plogga om att ändra attityd. Om andra ser att du plockar upp skräp så ger det så klart en tankeställare. Det kan få folk att helt enkelt slänga mindre skräp. Dessutom vill man att det ska bli mer accepterat att plocka upp skräp. Det borde vara en självklarhet att man tar upp skräp man ser i miljön än något som är konstigt.”
Det är vi som sätter skräpplockarpositivismen i rullning!
Fler och fler har börjat få upp ögonen för att vårt land bara blir skräpigare och skräpigare och de vill göra en insats. Se vår hemsida www.plogga.se, vår Facebook eller Instagram för mer information.
PS visste du att:
-82 % av alla svenskar lider av att det är skräpigt i vårt land
-bara 3 % säger att de skräpar ner
om vi fortsätter att leva som vi gör nu fram till 2050 så kommer:
– 99 % av våra sjöfåglar ha ätit plast.
– det att finnas mer plast än fisk i haven om inget görs
– du, jag och våra barn får i oss denna plast, som mestadels kommer från land och från oss!

Image

Läs mer och inspireras av Annelie här:

Image
Det var en gång två småbarnsmorsor från förorten som inte kunde simma. En dag läste de om den tuffa swimrun-tävlingen Ö till Ö i huvudstadens skärgård.
Hur svårt kan det vara, sa den ena morsan?
Det tar vi reda på, sa den andra.
Och så blev det.
Följ med systrarna Lantto genom lycka och mörker, från Sandhamn till Utö. De delar med sig av tips, tricks, sina härligaste stunder – men också de mörkaste, och hur de tog sig upp ur djupet.
Image

Äventyret börjar på hemmaplan
De stora äventyren med barnen börjar redan hemma runt knuten. Vad kan man göra för att lyfta friluftslivet och sänka tröskeln för familjen? Vill du spänna bågen för att ta sikte mot äventyr? Pierre berättar om sina guldkorn runt om kring Stockholm och hur en påskdag på Sörmlandsledens första etapp ledde till både alp- och fjällvandringar, men också upptäckten av vindskydd, eldstäder och naturreservat alldeles framför näsan.

Image

“Är ni intresserade av att läsa på folkhögskola och inte vilken som helst utan Adventure Academy eller bara lyssna på Sofias fantastiska historier från förra året är ni mer än välkomna! Sofia läste förra året på Adventure Academy by Grimslövsfolkhögskola till Bergs & Forsguide i Nepal och hon kommer med film och bild ta mer er dit för att ge er en hint om vad just du kan läsa till hösten!!

Vi kommer även att berätta om två andra utbildningar som Grimslövsfolkhögskola har att erbjuda- Turismlinjen och Safari & vildmark.” 

Image

Digital naturvägledning med Naturkartan. 

Kristofer Björkman grundare av Naturkartan berättar om hur man kan använda digitala hjälpmedel i naturen.

Image

Adventure Academy Generation kommer lägga ett av sina kurstillfällen på UTEHELG. Förutom att de själva ska lära och uppleva så vill de berätta om sina kommande sommaräventyr. De kommer att visa upp vad Adventure Academy Generation är, och visa andra att man kan genomföra lite större äventyr även med barn. De kommer att visa korta filmer om sig själva och vad vi gjort så långt, sen finns möjlighet att ställa frågor. Det handlar alltså om att äventyra med barn, förberedelser och genomföranden. Söndag kl 10 finns de på plats på scenen i Tentipin.